Ikkamera

"Opi kuvista hyvässä seurassa"

SYKSY 2016

IMATRAN KLUBITALON KAMERAKERHO IKKAMERA SYKSY

Tiivistelmä

Otettiin kuvia ja käsiteltiin niitä – kuvia siirrettiin tietokoneelle, kuvagallerioita luotiin – kamerakohtaisia asetuksia mietittiin – omaa kameraa käytettiin – aukko/suljin/herkkyys/valkotasapaino jätettiin vuodelle 2017 – suotimet ovat vielä saamatta – sommittelun periaatteista keskusteltiin – kuvasarjoja näppäiltiin, kuvatarinoita kerrottiin videoita ’nauhoitettiin’ – jalustaa katsottiin, kuvausasennot otti jokaisenen, salamakin välähti – jälkikäsittelyä harrastettiin  – paperikopioiden tilaaminen on aika kallista – valokuvapostikortin lähettäminen voi olla ajankohtaista myöhemmin – ihmisen kuvaaminen onnistui – kuvaamisen etiikkaa pohdittiin – kamerapelkoa lähestyttiin – rajaus, kontrasti, ja valkotasapaino on mahdollista tietokoneella – kuvakoot ja  kaikkea muuta kivaa kuuluu jatkossakin ohjelmaan.

~~~

PERUSTAMISKOKOUS

4.8.2016 Kerho perustettiin.

Jäsenet saivat A5-vihkon ja teroittamattoman kynän.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kerhon työhuoneeksi vakiintui pieni neuvotteluhuone yläkerrassa, jonka tietokoneelle – [ josta suuri kiitos karatea harrastavalle, klubitalolla opiskelleelle Suvi Savolaiselle ] – perustettiin työtila ( oma kansio ) jokaiselle kerhon jäsenelle.

Koneeseen asennettiin Gimp ja Picasa. Lisäksi komerotilaa varattiin kamerakerhon tavaroille, joita sieltä voi lainata varausvihkoon merkitsemällä. Lisäksi osa komerosta varattiin jäsenten omille laitteille ja materiaaleille. Terotin on kamerakerhon omaisuutta.

Huoneen käytöstä sovittiin, että se pitää varata käyttöön klubitalon kalenteriin etukäteen merkitsemällä, jos haluaa käydä koneella tiettynä aikana. Muuten tilaa voi käyttää sen ollessa tyhjänä. Jos useampi henkilö haluaa tilaa hyödyntää samana päivänä, pitää kaikilla olla samat mahdollisuudet sen käyttöön.

Huoneessa järjestettiin yksilö- ja ryhmäohjausta, kokouksia ja opetusta, koska pöytä voitiin kääntää niin, että sen ääreen mahtuu mukavasti.

TO 18.8.2016 KUVAUSRETKI

Teollisuustyöväen asuntomuseoon kävelimme. Kamerakerho valitsi klubitalolehteen  kansikuvan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Klubilehden kansikuva rajattiin tästä kuvasta. (c) Jouni Sakari Kemppinen

TO 1.9.2016 KUVAUSRETKI

Kirjastossa esiteltiin Hilja Valtosen museohuone, sekä  digitointihuone. Lisäksi kirjastosta lainattiin valokuvausta käsitteleviä kirjoja, joista otettiin tehtäväksi itseä kiinnostavan aiheen perusteella kirjoitelman kirjoittaminen. Kyseisenä päivänä siellä oli myös Kipinän ja Imatran liikuntapalveluiden esittelyä.

TO 15.9.2016 LUENTO sommittelusta

kuva3

Avoimessa tilaisuudessa 14:00-16:00 kerhon vetäjä esitelmöi kuvansommittelun periaatteista ”Takkatuvassa” (Ison neukkarin pienemmässä pöydässä) PowerPoint -esityksen avulla. Tilaisuus oli hyvinkin keskustelupainotteinen.

Kerho kokoontui tarvittaessa suunnittelemaan toimintaansa esiin tulevien asioiden ratkaisemiseksi. Kerho pyrki kokoontumaan joka maanantai klubikokouksen jälkeen yhdessä pohtimaan toiminnan kannalta tärkeitä asioita.

Maanantaikokoontumisissa käsiteltiin mm. avustushakemusta, näyttelyjen järjestämistä, huoneen käyttöä, kuvausteemoja ja valmisteltiin syksyn lopettajaisia eli ”kuvakekkereitä”

Lisäksi pohdittiin, miten kerho voi hankkia esimerkiksi lahjoituksia tai saada tukea kerhon toimintaan muutenkin, jotta kaikilla kerholaisilla olisi kunnon kuvauslaitteistot.

Torstaikokoontumisissa keskityttiin teemoihin ”Minun kesäni”, ”Ystäväni”, ”Selfie-studio”, ”Minun arkeni”. Näihin teemoihin, ja kamerakerhon ideoihin ja toimintamalleihin saattoivat kaikki klubilaiset osallistua myös itse. ”Ystäväni” -teemaan osallistuminen oli kaikille mahdollista matkalla Tallinnassa.

Kerho teki muutaman multimediakoosteen ja kuvakollaasin kuvamateriaalistaan. Lisäksi tietokoneelle perustettiin ’vierailija’ kansio, jossa toimintaan tutustuvat saattoivat tehdä omia kokeilujaan.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

TO 6.10. Yleinen kokous: kamerakerhon talousarvio

Paikalle pyydettiin neuvoa-antavan hallituksen jäsen, jotta mahdollisuus saada kamerakerhon tuotoksia esille saadaan toteutettua.

Kerho toimi ilman talousarviota syksyn 2016 toimintajaksolla, mutta taloudenhoitoa varten on tulevaisuutta varten LOMAKKEISTO jo suunniteltu.

 

 TI 1.11.2016 KUVAKEKKERIT JA LOPPUARVIOINTI

Kamerakerhon aikaansaannoksia esiteltiin tiistaina. Lisäksi kysyttiin toiminnan onnistumisesta paperilomakkeella, josta tehtiin sitten raportti.

PE 30.12.2016 TOIMINTAKERTOMUS

Tietokoneella oli työpöydällä kansio, jossa oli 4633 tiedostoa 119 kansiossa.

dscn1261

Ilta-aurinko / LNI, vuosi p.o. 2016

Kiitoksia kuluneesta vuodesta, ja kaikkea hyvää tulevalle vuodelle 2017.

2016_09_26_jouni_sakari_by_lni
2016-09-26, ”Jomppa”, kuva by LNI

KAMERAKERHO IKKAMERA
Etelä-Suomen Klubitalo-osaajat ESKOT ry IMATRAN KLUBITALO
Suntionkuja 2
55120 IMATRA
Puh. +358 50 469 8986 (respa)
Email. ik.kamerakerho@gmail.com
Web. https://ikkamerakerho.wordpress.com/

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: